Corona Covid-19

Corona Covid-19

Som alla vet har corona lamslagit en hel värld sen mars månad 2020. Inget är sig likt längre. Restriktioner och råd presenteras löpande i alla nyhetskanaler världen över. Detta med coronasmittan covid-19 har ställt mycket på sin spets.

Corona

Efter corona covid-19 så har vi inom företaget tvingats ändra en del saker. Att hålla avstånd har blivit en viktig del idag. Smittan kan som bekant minskas om vi alla följer de restriktioner som ställts ut. Idag ser man tyvärr att många inte alls följer dessa restriktioner. Var man ser det tydligt är i dags varuhandeln, där trängs det både bland hyllorna och i kön för att betala. I dagens upplysta samhälle blir man förvånad? Tror allmänheten att smittan bar drabbar alla andra och inte en själv?

Covid-19

Kärt barn har många namn corona covid-19. Smeknamn är populärt och vad smittan än heter så är det lika allvarlig för alla. Under månaderna sen i våras har man kunnat se att de svaga, de äldre drabbats hårt. Äldreboenden har haft det mycket tufft. När kroppens eget försvar är svagt, så biter smittan sig fast och orsakar stora konsekvenser. Personalen har haft det tufft, men skött det bra i de flesta fall. Detta i sin tur har föranlett att anhöriga tvingats avstå att besöka sina släktingar. Konsekvenserna har varit hårda och drabbat många i vårt samhälle.

Coronasmittan

En hel värld har drabbats och ingen vet när detta är över. Våg 3 håller nu på och lika många vaccin testas från olika tillverkare. Ingen vet med säkerhet vilka konsekvenser dessa biverkningar kan få. Idag vet vi att en dos vaccin inte är tillräckligt för fullgott skydd, utan först efter dos 2 så tror sig de flesta experterna veta att det är tillräckligt. Mer om detta lär nog visa sig framöver.

En hel värld lamslagen av detta virus

Vem kunde ana vilka enorma konsekvenser detta skulle innebära. Vet vi med säkerhet att Donald Trump var smittad, eller var det ett politiskt utspel månntro? Ville han vinna sympati efter att han förstått att valet skulle gå honom förbi utan vinst? I dagens samhälle så används alla medel även inom politiken. Att använda något så hemskt som detta virus som ett redskap för att vinna sympati, må väl ändå höra till de sämre sätten att förhindra smittan.

Bättre vore det istället att alla politiker samsades och tog detta på största allvar. Detta är allvarliga saker, inget politiker skall leka med. Hoppas nu att alla kan bidra till att denna smitta stoppas och att vi får ett slut på denna hemska tragedi. Med förhoppning om ett bra 2021 till alla och envar.