Påsk och Corona

Påsk och Corona

Påsk med allt vad det innebär. Påsken har då anlänt. Detta år så är inget sig likt. Smittan Corona har nog inte undgått någon?

Påsk

Påsk är som bekant en högtid att fira med nära och kära. Detta år har allt slagits omkull. Nu kan man enbart träffas blott 8 st i samma rum. Detta har föranlett att vi alla inte kan umgås på samma sätt. Ingen hade väl kunnat ana att denna Covid-19 skulle lamslå hela världen. Men nu är det ett faktum.

Att fira påsk via telefonen eller datorn är inte samma sak. Alla vet vi att mänsklig närhet behövs för ens välbefinnande. Att kunna laga god mat och njuta av ett par dagars ledighet är underbart. Alla vill vi tro att snart så är påsken som det var förr. Vi börjar se lättnader på många håll, men än så är det långt kvar tills vi kan leva normalt igen.

Corona

Corona är ett virus som inte tar hänsyn till något alls. Media och alla tidningar samt tv kanaler tar upp allt runt detta. Ingen kan med säkerhet känns sig trygg med detta virus. Tack och lov så har vi idag ett flertal vaccin som gör att vi nu kan känna att äldre får hjälp. Just de äldre har som bekant svagare immunförsvar och dessa prioriteras tack och lov.

Att många äldre idag då bor på servicehem, gör det än viktigare att de får det skydd de kan få. Först i kön är dessa människor, detta gläder oss att de prioriteras. Normalt så brukar det ju vara så att det istället blir de med högst lön som får gå först. Sverige är trots allt ett fantastiskt land att bo i.

Politikerna har det tufft också i denna smitto värld. De skall då se till att allt flyter på och att alla regler följs. Tillsammans kan vi alla bidra på våra sätt. Intag försiktighet och skydda er väl.